Πλαίσιο κειμένου: Αίθουσα Τέχνης Γ.Κορακιανίτη 
Πλαίσιο κειμένου: ΣΧΕΔΙΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΟ - ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

               
Πλαίσιο κειμένου: Γραμμικό Σχέδιο
Με τον όρο «Γραμμικό Σχέδιο», στις πανελλήνιες εξετάσεις, εννοείται η σχεδίαση με όργανα, απλών ή σύνθετων γεωμετρικών μορφών, αρχιτεκτονικών μελών κλπ., σε λευκό χαρτί σχεδίασης διαστάσεων   50 Χ 70 εκ. Στους εξεταζόμενους δίνεται σε αντίγραφο, με την μορφή σκαριφήματος, το ζητούμενο με όλες τις σχετικές πληροφορίες (ενδείξεις, διαστάσεις κλπ.) 
Πλαίσιο κειμένου: Ελεύθερο Σχέδιο                                                                         Στις πανελλήνιες εξετάσεις ζητείται από τους υποψηφίους: Η οργάνωση της σχεδιαστικής επιφάνειας, δηλαδή η τοποθέτηση του θέματος και η σύνθεσή του. Η σχεδιαστική ακρίβεια των αναλογιών και των κλίσεων του θέματος. Η απόδοση των τονικών διαβαθμίσεων του θέματος .
Πλαίσιο κειμένου: Προετοιμασία Α.Σ.Κ.Τ. : Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην ΑΣΚΤ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Φλώρινας είναι εισιτήριες, ανεξάρτητες από τις πανελλήνιες και ανεξάρτητες μεταξύ τους τόσο στις ημερομηνίες διεξαγωγής τους όσο και στα θέματα. Δεν απαιτείται καμία βαθμολογία σε άλλα μαθήματα παρά μόνο η ύπαρξη απολυτηρίου Λυκείου. Οι εξετάσεις αυτές διενεργούνται τον Σεπτέμβριο κάθε χρονιάς στις συγκεκριμένες σχολές (Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από το 2006 και Φλώρινας) και διαρκούν από 3 έως 5 ημέρες. Οι υποψήφιοι καλούνται σε αυτό το χρονικό διάστημα να παραδώσουν έναν δεδομένο αριθμό έργων σχεδίου και χρώματος, από διάφορα πρότυπα, γύψινες προτομές και εκμαγεία, αντικείμενα κλπ. Τα σχέδια γίνονται με κάρβουνο, μολύβι, μολυβοκάρβουνο ή μελάνι, ενώ το χρώμα με παστέλ, ακρυλικά, σκόνες αγιογραφίας και γενικά υδατοδυάλυτες χρωστικές ύλες (απαγορεύονται οι λαδομπογιές).
Πλαίσιο κειμένου: Κατατακτήριες Εξετάσεις : Οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων καθώς και οι πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι. δικαιούνται να εισαχθούν στις Αρχιτεκτονικές Σχολές, σε Σχολές Καλών Τεχνών καθώς και σε Τ.Ε.Ι της χώρας, αφού επιτύχουν σε συγκεκριμένες κατατακτήριες εξετάσεις .     
- ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ  Οι εξετάσεις, τα μαθήματα και η ύλη τους ορίζονται κάθε χρόνο και ανακοινώνονται από τις Γραμματείες των Σχολών της χώρας. Οι εξετάσεις διεξάγονται στην κάθε σχολή (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Θεσσαλίας, Κρήτης, Θράκης) και τα θέματα και η ύλη διαφέρει από σχολή σε σχολή. Ενδεικτικά τα εξεταζόμενα μαθήματα για όλες τις σχολές είναι: Ελεύθερο Σχέδιο - Εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση - Ιστορία Αρχιτεκτονικής .
- Α.Σ.Κ.Τ.  Οι κατατακτήριες εξετάσεις πτυχιούχων Α.Ε.Ι. για την Α.Σ.Κ.Τ. ορίζονται τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο κάθε έτους και η εξέταση περιλαμβάνει τα παρακάτω: 
- Άσκηση με χρώμα από μοντέλο για την κατάταξη στα εργαστήρια ζωγραφικής της σχολής
- Άσκηση σχεδίου από μοντέλο για την κατάταξη στα εργαστήρια γλυπτικής ή χαρακτικής
- Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν επιπλέον φάκελο με 15 τουλάχιστον έργα τους 
 Οι εξετάσεις διαρκούν τέσσερις (4) ημέρες. 
Πλαίσιο κειμένου:                                           Επικοινωνία
  Μιλτιάδη Μαργαρίτη 1 - 49100 - Κέρκυρα  Τηλ. Επικοιν. 26610 52564 κιν. 6972 902030 - e-mail:gkora@otenet.gr

 www.corfupainters.com FB:Giorgos Korakianitis [Aίθουσα Τέχνης Γ. Κορακιανίτη ] & Αίθουσα Τέχνης Γιώργου Κορακιανίτη